top of page
pari.jpg

SÁFÁR KERT

Családi gazdaságunk története

KERTÜNK

Hogyan indult a Sáfárkert?

 

Norbi szülei kezdték a termelést a tanyán 1983-ban. Az ő nyomdokaiba léptünk, amikor kiköltöztünk ide 2016 őszén, ekkor Norbi már 4 éve foglalkozott különleges paradicsomok termelésével. 2017 nyarán az egyéb számunkra kedves zöldségekkel kiegészített kínálatunkkal minden hétvégén piacokra jártunk - Liliomkert, Mindszentkálla és Czakó Kert Termelői Piac, majd 2018-ban belevágtunk az előre elkészített dobozok kiszállításába. Az első hetekben ismerőseink és piacról ismert vásárlóink rendeltek, majd az ajánlásaik után hirtelen növekedni kezdett a kereslet a dobozokra, mi pedig igyekszünk tartani a lépést és lehetőségeinkhez mérten minden évben egyre többetekkel megosztani kertünk finomságait. 

Feladataink ~

Norbi a kreatív elme a kert mögött. Ő tervezi milyen terményeink legyenek, mikor - hol - mennyit vessünk, palántázzunk. Mindig tudja, hogy mi a következő teendő, és hogy merre fejlődjünk. Ő kísérletezi ki a terményeinkből készülő késztermékeket, amelyek előállítását együtt végezzük.

 

Én, Vanessza készítem a képeket, tartalmakat, én szólok itt hozzátok és velem szoktatok üzenetben, telefonon és emailben beszélni. Én terveztem a Sáfárkert arculatát és végzem a grafikai munkákat, valamint a technikai háttérmunkát.

 

A kert gondozását és a dobozokba kerülő termények minőségi ellenőrzését együtt végezzük, nagy szeretettel.

TERMÉNYEINK

Paradicsom fajták

Paprika fajták

Színes répák

Sokszínű burgonyák

Padlizsán fajták

Hagyma fajták

Szezonális zöldségek

Fűszer növények:

Bazsalikom, zsálya, rozmaring, menta

KÉSZTERMÉKEINK

Cukkinivirágkrém

Paradicsom lekvár

Paprika lekvár

Grillezett koktálparadicsom

Tök krém

Habanero ketchup

Bazsalikom pesto

Laktofermetnált zöldséglapok:

sima / csípős